Splošni pogoji so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za elektronsko poslovanje.

S spletno stranjo www.laucafe.com upravlja ponudnik in lastnik spletne trgovine TONI ĆOSIĆ S.P. (v nadaljevanju ponudnik). Nakup izdelkov je mogoč brez registracije.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanjewww.laucafe.com, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Ponudnik si pridržuje pravico do kakršnih koli sprememb splošnih pogojev poslovanja brez predhodnega obvestila. Spremembe veljajo od trenutka objave in so za uporabnika zavezujoče.

1. PODATKI O PONUDNIKU

LAU CAFE
Toni Ćosić s.p.
Ulica Staneta Bokala 15
4270 Jesenice

Davčna številka: 39605647
Matična številka: 9125485000

TRR: SI56 0700 0000 3862 727

Ponudnik je zavezanec za ddv.

Elektronski naslov: info@laucafe.com
Telefonska številka: +386 40 903 238

Pogoji veljajo od: 24.3.2023

2. DOSTOPNOST INFORMACIJ (POVZETEK ZAKONODAJE)

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

3. NAROČILO

Svoje naročilo v Spletni trgovini lahko oddate v zavihku »TRGOVINA« po naslednjem postopku:

  1. izberite izdelek, ki ga želite naročiti;
  2. izberi velikost paketa, način mletja ter količino paketov
  3. kliknite gumb »DODAJ V KOŠARICO«;
  4. vnesite svoje osebne podatke in izberite način plačila;
  5. z klikom na gumb »NAROČI« boste oddali svoje zavezujoče naročilo;

Po oddaji naročila boste prejeli obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo oddano.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji potrjeni in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Kupec odgovarja za podatke dane v procesu izvajanja naročila. Ponudnik ne odgovarja za morebitne napake pri dostavi zaradi napačnega naslova.

Prodajalec ob dostavi naročenih artiklov kupcu priloži tudi račun. Na računu sta razčlenjena cena in  stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

4. PREKLIC NAROČILA

Kupec lahko oddano naročilo prekliče na sledeče načine:

5. CENE

Vse cene v Spletni trgovini so v evrih in vsebujejo DDV. Cena navedena ob posameznem artiklu ne vsebuje stroškov pošiljanja.

Cena izpisana ob koncu naročila je končna cena, ki vsebuje tudi strošek pošiljanja.

Stroške pakiranja in embalaže krije ponudnik.

Ponudnik si pridržuje pravico do spreminjanja cen. Veljavna je tista cena, ki je objavljena na dan naročila t.j. na dan zaključka in oddaje naročila.

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo prodajalec kupcu omogočil odstop od nakupa.

6. ODPREMA BLAGA

Naročeno blago bo pripravljeno in odpremljeno praviloma v 3, najkasneje pa v 5 delovnih dneh. Ob sobotah, nedeljah in praznikih se odprema blaga praviloma ne izvaja.

V primeru, da naslovnika ob dostavi pošiljke ni doma, mu dostavna služba v nabiralniku pusti obvestilo o poštnem pošiljki in o tem, kako ga lahko prevzame.

7. ODSTOP OD POGODBE IN VRAČILO BLAGA 

Kupec (fizična oseba) ima pravico, da v roku štirinajstih (14) dni od prevzema blaga ponudniku sporoči na kontaktni e-naslov info@laucafe.com, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga. Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 14 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).

Prejeto blago mora vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec.

Vračilo kupnine bo izvedeno takoj, ko je to mogoče sicer pa najkasneje pa v roku štirinajstih (14)  dni od prejema obvestila o odstopu od pogodbe. Vračilo kupnine se nakaže na kupčev TRR, ki ga sporoči hkrati z  obvestilom o vračilu blaga.

Vrnitev prejetega blaga ponudniku v roku za odstop od pogodbe se šteje za obvestilo o odstopu od pogodbe.

Blago se vrne ponudniku na naslov LAU CAFE Toni Ćosić s.p., Ulica Staneta Bokala 15, 4270 Jesenice. Stroške pošiljanja vedno krije pošiljatelj, razen če je vnaprej dogovorjeno drugače. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Pravico do vračila kupnine v primeru uveljavljanja garancije in stvarnih napak natančneje urejajo določila Zakona o varstvu potrošnikov.

8. PLAČILNI POGOJI

Plačilo za izbrane izdelke je možno po predračunu: kupec prejme predračun po elektronski pošti navedeni pri naročilu. Po plačilu predračuna, sledi odprema pošiljke v dogovorjenem roku.

V kolikor v 72 urah za naročila, ki naj bi bila plačana po predračunu ne bomo prejeli plačila, bo vaš nakup smatran kot neveljaven.

9. VARNOST

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

10. VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Prodajalec se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z ZVOP-1.

Prodajalec za nedoločen čas hrani naslednje podatke članov: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije.

Prodajalec navedene osebne podatke uporabi izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo s članom.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-mail naslova, uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Upravljavec sme uporabiti in obdelovati osebne podatke uporabnika spletne strani, pridobljene ob registraciji ali ob prijavi v spletno stran www.laucafe.com, v skladu z vsakokrat veljavnimi predpisi o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).

V skladu z ZVOP-1 sme upravljavec osebnih podatkov obdelovati osebne podatke, če je podana osebna privolitev posameznika. Osebna privolitev je prostovoljna izjava volje posameznika, da se lahko njegovi osebni podatki obdelujejo za določen namen, in je dana na podlagi informacij, ki jih zagotovi upravljavec. Osebna privolitev posameznika je lahko pisna, ustna ali druga ustrezna privolitev posameznika.

V primeru uporabe spletne stani www.laucafe.com se za osebno privolitev šteje nakup izdelkov v spletni trgovini ali oblikovanje uporabniškega računa v spletni trgovini.

Upravljavec obdeluje naslednje osebne podatke uporabnika, ki jih je vnesel v registrski obrazec: ime, priimek, naziv podjetja, naslov elektronske pošte, telefonsko številko, naslov prebivališča, kraj za namen izpolnitve naročila, pošiljanja informativnega gradiva, ponudb, računov, in ostalo potrebno komunikacijo s članom.

Obdelava osebnih podatkov pomeni kakršnokoli delovanje ali niz delovanj, ki se izvaja v zvezi z osebnimi podatki, ki so avtomatizirano obdelani ali ki so pri ročni obdelavi del zbirke osebnih podatkov ali so namenjeni vključitvi v zbirko osebnih podatkov, zlasti zbiranje, pridobivanje, vpis, urejanje, shranjevanje, prilagajanje ali spreminjanje, priklicanje, vpogled, uporaba, razkritje s prenosom, sporočanje, širjenje ali drugo dajanje na razpolago, razvrstitev ali povezovanje, blokiranje, anonimiziranje, izbris ali uničenje; obdelava je lahko ročna ali avtomatizirana (sredstva obdelave).

Uporabnik lahko kadarkoli pisno ali na drug dogovorjen način (npr. preko elektronske pošte) zahteva, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke za namene neposrednega trženja. Upravljavec bo v 15 (petnajstih) dneh ustrezno preprečil uporabo osebnih podatkov za namen neposrednega trženja ter o tem v nadaljnjih 5 (petih) dneh pisno ali na drug dogovorjen način (npr. prek elektronske pošte) obvestil uporabnika, ki je to zahteval.

Upravljavec bo zaradi zavarovanja osebnih podatkov uporabil organizacijske, tehnične in druge ustrezne postopke in ukrepe, da se prepreči nepooblaščeno uničenje podatkov, njihova sprememba ali izguba ter nepooblaščena obdelava. Ker obstajajo na spletnem portalu določene povezave na druge spletne strani, ki niso v nikakršni povezavi z družbo, Upravljavec ne prevzema nobene odgovornosti za zaščito podatkov na teh spletnih straneh. Prav tako upravljavec ne odgovarja za morebitne napake, ki so posledica posredovanja napačnih podatkov ob registraciji na spletni strani portala.

Posredovani osebni podatki se bodo shranjevali in uporabljali le toliko časa, dokler bo to potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili obdelovani. Po izpolnitvi namena obdelave, upravljavec zagotavlja, da bodo osebni podatki izbrisani.

11. INTELEKTUALNA LASTNINA

Vse pravice intelektualne lastnine na Spletni strani so pridržane. Vsa besedila, slike, grafike, zvočne datoteke, animacije, video posnetki in njihove izpeljanke na tej Spletni strani so predmet zaščite avtorskih pravic in druge intelektualne lastnine. Teh predmetov ni dovoljeno kopirati za komercialno uporabo ali distribucijo, prav tako jih ni dovoljeno spreminjati ali znova objavljati na drugih spletnih mestih. Ta Spletna stran lahko vsebuje tudi slike, za katere je Ponudnik pridobil pravico do uporabe, vendar so zaščitene z avtorskimi pravicami tretje strani.

Ponudnik pod nobenim pogojem ni odgovoren za katere koli povezave, ki niso del te Spletne strani, ali katerega koli drugega spletnega mesta, ki so ali niso povezana s to Spletno stranjo. Ponudnik zavrača vso odgovornost za pravilnost katerih koli podatkov, ki so na voljo na teh povezanih straneh, in katerih koli izdelkov ali storitev, ki so na voljo na teh spletnih mestih. 

12. PRITOŽBE IN SPORI

Prodajalec spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Prodajalec se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb.

V primeru težav se kupec s prodajalcem lahko poveže telefonsko na telefonsko številko 040 903 238 ali po elektronski pošti na info@laucafe.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Prodajalec se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora, kar je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si prodajalec prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.